ΠΟΕΔΗΝ: 2.700 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα

Ο κορονοϊός επελαύνει στην κοινότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει ότι, υπερδιπλασιάσθηκαν οι εισαγωγές και στα επείγοντα των νοσοκομείων κοσμοσυρροή.

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, «2.700 συνάδελφοι νοσσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται κανονικά με ενεργή νόσο. Παρ’ ότι το έχουμε θίξει οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ παραμένουν.

Συνάδελφοι που νοσούν ή είναι στενή επαφή με κρούσματα εως ότου διαγνωσθούν αναγκάζονται να ζητάνε ρεπό ή άδεια για να μην πάνε στη δουλειά και διασπείρουν τον ιο».

Και όμως δύο χρόνια τώρα χωρίς σταματημό είμαστε στη πρώτη γραμμή, χάσαμε 30 συναδέλφους από κορονοϊό, νοσήσαμε και ξανανοσσήσαμε και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουμε».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάδελφος από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας για να δείτε τον παραλογισμό των οδηγιών του ΕΟΔΥ και την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι. Νοσούσε με έντονα συμπτώματα έκανε τρία rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά σε τρεις διαφορετικές ημέρες. Μοριακό δεν τις εκαναν παρα την επιμονή της. Θα έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό να πληρώσει.

Τελικά της έγινε μοριακός έλεγχος 7 ημέρες μετά βγήκε θετικό και τώρα της λένε ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει τις ημέρες απουσίας με χρέωση άδειας η αναρρωτική» αναφέρει και προσθέτει: «Θα έπρεπε με βάσει τις οδηγίες του εοδυ να πηγαίνει στη δουλειά και να διασπείρει τον ιό. Αν είναι δυνατόν αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΠΟΕΔΗΝ: Στους 2.700 οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε καραντίνα

ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 51 νοσήσεις και ποσοστό επί των υπηρετούντων εργαζόμενων 5,8%.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 68. Ποσοστό 2,1%
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 48. ΠΟΣΟΣΤΟ 2,2%.
ΣΩΤΗΡΙΑ. 30. ΠΟΣΟΣΤΟ 1,4%.
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 50. ΠΟΣΟΣΤΟ 2,9%
ΚΑΤ. 61. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,3%
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. 22. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,6%.
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 34. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,3%.
ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ. 40. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,5%

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων και στον Άγιο Σάββα «είναι ογκολογικά νοσοκομεία με βαριά ασθενείς και κινδυνεύει η ζωή τους από τη νοσοκομειακή διασπορά».

«Εάν μας κάνουν τακτικά προληπτικά τεστ που είναι υπερααπαραίτητα ο αριθμός των συναδέλφων σε καραντίνα θα εκτιναχθεί. Γι΄αυτό ίσως δεν μας κάνουν;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης 

Εγκρίθηκε η 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους – Υψηλά και σήμερα τα κρούσματα

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.