ΕΦΕΤ: Αποσύρει από την αγορά γνωστά κουλούρια κανέλας και μούστου

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από την αγορά γνωστά κουλούρια με κανέλα και μούστο, καθώς σε έλεγχο εντοπίστηκε η ουσία κουμαρίνη, σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα » έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

 

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Επίσης,  κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «κουλουράκια κανέλας» με την επωνυμία ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ, των 400 γρ., με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142.


Το προϊόν παράγεται από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΤΕΛΕΟΥ με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας. Εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης 

Η Νο1 ψηφιακή συνήθεια που οδηγεί σε μέγιστη απώλεια βάρους – τι έδειξε έρευνα

Τσάι Μάτσα: Γνωρίστε τη δύναμη και τα οφέλη του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.