Πλεύρης: Και σήμερα κοντά στις 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Κοντά στις 50.000 αναμένεται να διαμορφωθούν και σήμερα Τετάρτη τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: κοντά στις 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι δεν συζητάμε για περαιτέρω περιορισμούς, αλλά εάν οι υπάρχοντες δεν τηρηθούν τότε μπορεί να αρθούν, όπως το πλαφόν των 1.000 θεατών στα γήπεδα.

Αναφορικά με τη διενέργεια rapid test στους μαθητές, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δωρεάν από τις δημόσιες δομές και κατά προτεραιότητα.

Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες, άνω των 18 ετών, που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson).

Επίσης ο υπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία εντοπίστηκε στη χώρα από τις 20 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων».

Διαβάστε επίσης

Τα μωρά της πανδημίας έχουν ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις στα αναπτυξιακά τεστ, σύμφωνα με έρευνα

Από σήμερα η διάθεση self test από τα φαρμακεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Νέο σοκ με 50.126 νέα κρούσματα, 61 θάνατοι, 619 διασωληνωμένοι

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με περισσότερα τεστ- Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.