Μοριακό τεστ: Στα 47 ευρώ η ανώτατη τιμή του- Αναλυτικά η απόφαση

Στα 47 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή του μοριακού (PCR) τεστ για τον κορονοϊό μετά το νέο πλαφόν που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από αυτά, τα 35 ευρώ αφορούν τα αναλώσιμα και τα 12 ευρώ την υπηρεσία της δειγματοληψίας.

Σημειώνεται πως η τιμή δεν είναι δεσμευτική εφόσον εργαστήρια θέλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από τα 47 ευρώ.Μοριακό τεστ:

Στα 47 ευρώ η ανώτατη τιμή του – Αναλυτικά η απόφαση

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας του τεστ (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης του τεστ δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Διαβάστε επίσης 

Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: Ανησυχία για μεγάλη αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων τις επόμενες μέρες

Ακόμα και πρώιμη άνοια μπορεί να προκαλέσει η COVID-19

Αδ. Γεωργιάδης: Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του μοριακού τεστ κορονοϊού (PCR)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.