Πλεύρης : Καμία αλλαγή στα γήπεδα, μένει το πλαφόν των 1.000 θεατών

Την οποιαδήποτε τροποποίηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα γήπεδα, απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνάντηση με εκροσώπους της  Super League. Ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές πως θα διατηρηθεί ως τις 16 Ιανουαρίου η πληρότητα 10%,  αλλά στο μεσοδιάστημα θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της λίγκας, ενώ ζήτησε υπομονή από τους φιλάθλους για 15 μέρες.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και την Super League. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο 15νθήμερο, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Παρακολουθούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όμως επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από την Super League για τρόπο λειτουργίας πρωτοκόλλου, όπου θα τηρούνται τα μέτρα και θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, δεσμεύτηκα αυτές τις προτάσεις να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, βούλησή μας είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

Οι φίλαθλοι να κάνουν 15 μέρες υπομονή 

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15νθήμερο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τις προτάσεις από τη Λίγκα.

Θα γίνουν παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα στο 15νθημερο θα τα επεξεργαστούμεΓια να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στο βαθμό που το επιτρέπει η εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή μετά τις 16 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων», είπε καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης 

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την απομόνωση και την καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Υπουργείο Υγείας: Σύσταση για self test τις γιορτές – Τα ατομικά μέτρα προστασίας

Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών λόγω Όμικρον σε ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.