Έρχονται μέτρα για ανεμβολίαστους και αλλαγές σε πιστοποιητικά και υποχρεωτικότητα – Δηλώσεις Πλεύρη

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μόνο με τις 2 δόσεις προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Σκάϊ.

Το ενδεχόμενο όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση στους 7 μήνες, να λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και έτσι να χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, εξετάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως αποκάλυψε, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μέτρα για ανεμβολίαστους

Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχουν σκέψεις για νέα περιοριστικά μέτρα στους μη εμβολιασμένους, από το 2022.

Για το αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο κ. Πλεύρης είπε ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για τους άνω των 50 ετών.

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε ότι η δυναμική της είναι πολύ μεγάλη και εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα ανέβουν, με την Αττική να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικότητας

«Κανονικά θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως η έως τώρα επιδημιολογική κατάσταση δεν δείχνει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι ως προς την έναρξη των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

H περίοδος επώασης της Όμικρον είναι περίπου 3 ημέρες – Δείτε τι σημαίνει αυτό

Από τις 20 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί η Όμικρον στην Αττική – Πώς την εντόπισαν ερευνητές του ΕΚΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.