Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικές έναντι της Όμικρον, οι τρεις δόσεις

Τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικές έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη η  φαρμακευτική εταιρεία, επικαλούμενη στοιχεία από εργαστηριακή έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνα, που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε επιστημονική επιθεώρηση ελεγμένη από ομότιμους, δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του Όμικρον μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από COVID-19.

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικές έναντι της Όμικρον, οι τρεις δόσεις

Μετά τη χορήγηση τριών δόσεων του AstraZeneca το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον ήταν αντίστοιχο με αυτό έναντι του στελέχους Δέλτα έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η έρευνα.

Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία επεσήμανε ότι οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποίησαν την έρευνα ήταν ανεξάρτητοι από αυτούς που εργάστηκαν πάνω στο εμβόλιο.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τo μονοκλωνικό αντίσωμα Evusheld  διατηρεί εξουδετερωτική δράση έναντι της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη του FDA. Πρόκειται για το μόνο εγκεκριμένο αντίσωμα στις ΗΠΑ για προφύλαξη πριν την έκθεση στην COVID-19.

Αντίσωμα μακράς δράσης 

Σημειώνεται ότι, το  Evusheld της AstraZeneca είναι το μόνο αντίσωμα μακράς δράσης που έχει εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες για την πρόληψη της COVID-19 πριν από την έκθεση στον ιό.

Το Evusheld (tixagevimab συσκευασμένο μαζί με cilgavimab), ένας συνδυασμός αντισωμάτων μακράς δράσης για την πρόληψη της COVID-19, διατήρησε εξουδετερωτική δράση έναντι της παραλλαγής Omicron SARS-CoV-2 (B.1.1.529), σύμφωνα με νέα προκλινικά δεδομένα.

Το Evusheld προορίζεται να βοηθήσει στην προστασία των πιο ευάλωτων πληθυσμών, που μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαρκώς σε ένα εμβόλιο λόγω υποκείμενης κατάστασης υγείας (όπως μεταμόσχευση, καρκίνοι αίματος, πρωτογενής καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος) ή φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν, η οποία υπονομεύει ή καταστέλλει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Διαβάστε επίσης 

Θάνος Δημόπουλος και Γκίκας Μαγιορκίνης μοιράζονται τις γνώσεις τους για την Όμικρον

AstraZeneca : Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό της αντίσωμα έναντι της «Όμικρον»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.