Ιδρύθηκε Ελληνική Ένωση Ατόμων με Long Covid – Συνάντηση με Θ. Πλεύρη

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Ατόμων με Long Covid και πρόεδρος της είναι η παιδίατρος Ελένη Ιασωνίδου η οποία νόσησε από κορωνοϊό τον Οκτώβριο του 2020 και ακόμα ταλαιπωρείται.

Συνάντηση Πλεύρη με Ελληνική Ένωση Ατόμων με Long Covid

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ατόμων που πάσχουν από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19 (Long Covid Greece) Ελένη Ιασωνίδου.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε αποδεκτή την «Πρόταση Σχεδιασμού ιατρικών δομών για ασθενείς που πάσχουν από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19, μια ασθενοκεντρική προσέγγιση».

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση πρότασης αυτής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η παιδίατρος Ελένη Ιασωνίδου (φωτό facebook) είχε πει στην εφημερίδα Μακεδονία  ότι «πέρασα ήπια τον κορωνοϊό, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα τι θα ακολουθούσε μετά. Δέκα μέρες αργότερα εμφάνισα δερματικές εκδηλώσεις, επώδυνη ουλίτιδα και προστέθηκε μια πολύ έντονη δύσπνοια, η οποία ήταν περισσότερο λαχάνιασμα στην ομιλία, στο περπάτημα, στις κινήσεις». Απευθύνθηκε σε γιατρούς, όπως σημειώνει, αλλά η κατάσταση δε βελτιωνόταν, αντίθετα τα συμπτώματα όπως οι ταχυκαρδίες επέμεναν.

Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, η Ε. Ιασωνίδου αποκαλύπτει ότι πλέον, εφόσον γνωρίζει που αποδίδονται τα προβλήματα της υγείας της ζει όπως κάθε άλλος ασθενής που αντιμετωπίζει μια χρόνια νόσο. «Αισθάνομαι σαν να μου έχουν προσθέσει 20 χρόνια, αυτό που είμαι τώρα δεν ανταποκρίνεται στην κατάσταση μου προ κορονοϊού. Υπάρχουν μέρες που μπορώ να κάνω πράγματα και μέρες που δεν μπορώ να τα κάνω όπως πριν. Το να μην μπορείς να ανέβεις τις σκάλες σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε έναν άνθρωπο 45 χρονών και δεν αντιμετωπίζω άλλα θέματα υγείας, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν είμαι υπέρβαρη» τονίζει.

Διαβάστε επίσης

Θηλώματα και ξανθελάσματα στα βλέφαρα: Πώς θα απαλλαγείτε;

Σε καραντίνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Παιδικά εμβόλια κορωνοϊού: Αναμονή για τον προγραμματισμό της 2ης δόσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.