Παιδικά εμβόλια κορωνοϊού: Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις τα παραλάβουμε – Αυξάνονται οι εμβολιασμοί 1ης και 3ης δόσης

Τα παιδικά εμβόλια κορωνοϊού αναμένονται στην Ελλάδα και μόλις παραληφθούν θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Αυτό ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι αυξάνονται τόσο για την 1η όσο και για την 3η δόση.

Τα παιδικά εμβόλια κορωνοϊού έχουν μικρότερη δόση

Συγκεκριμένα μιλώντας για τα παιδικά εμβόλια κορωνοϊού τον εμβολιασμό και των παιδιών από 5 έως 11 ετών, ο κ. Γ. Οικονόμου ανέφερε πως «η πλατφόρμα για τα ραντεβού των παιδιών αυτών θα ανοίξει μόλις γίνει παραλαβή των εμβολίων που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες, τα οποία είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία σε σχέση με τα εμβόλια που χορηγούνται στο γενικό πληθυσμό».

Πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης

“Παρά το ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης, εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης για τον καθένα μας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα άμυνας που έχουμε στη διάθεσή μας:  ο εμβολιασμός, η συστηματική χρήση του testing από εμβολιασμένους και μη, και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, κυρίως τη χρήση μάσκας, τόσο σε κλειστούς χώρους που είναι υποχρεωτική όσο και σε ανοιχτούς χώρους ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας -από την Τρίτη το μεσημέρι μέχρι σήμερα- 59.864 συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών έχουν κλείσει το ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση.

Όπως είπε, συνολικά τις τελευταίες 10 μέρες 151.489 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου μέχρι και πριν από λίγο έχουν κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού, σημείωσε ότι έχει αυξηθεί και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης

Infographic με τα τελευταία στοιχεία για τα εμβόλια COVID-19

Θετικά στην παραλλαγή Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.