Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την Όμικρον

Tο χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό θα είναι αποτελεσματικό και κατά της παραλλαγής  Ομικρον, τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλμπερτ Μπουρλά.

Σημειώνοντας ότι, «Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας είναι ότι σχεδιάστηκε έχοντας αυτό κατά νου, δηλαδή το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις γίνονται στις ακίδες. Επομένως, αυτό μου δίνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης πως η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η αγωγή μας από το στόμα δεν θα επηρεαστεί».

Αύξηση παραγωγής 

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της COVID-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

“Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις… χάρη στη μονάδα παραγωγής μας”, δήλωσε ο Μπουρλά.

Το χάπι της Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την Ομικρον

Είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή ‘Ομικρον.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης 

Θεμιστοκλέους: Ενίσχυση εμβολιαστικών γραμμών τον Δεκέμβριο και επέκταση ωραρίου

Θεοδωρίδου: Η παραλλαγή Όμικρον υπαγορεύει εντατικοποίηση εμβολιασμών και τήρηση των μέτρων προστασίας

Όμικρον: Ποια είναι τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης και ποιες οι διαφορές από την Δέλτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.