Έκτακτη συνεδρίαση του EMA για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών

Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών έναντι του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Έκτακτη συνεδρίαση του EMA για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρµάκων για Ανθρώπινη Χρήση συνεδριάζει εκτάκτως στις 25 Νοεμβρίου για να συζητήσει την χρήση του εμβολίου Comirnaty των BioNTech/Pfizer κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Πράσινο φως από τον FDA για τον εμβολιασμό των παιδιών 

Ήδη, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) έχει δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech κατά της COVID-19 στα παιδιά 5-11 ετών σήμερα, με την ελπίδα να βάλει φρένο στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κλινική μελέτη, την οποία έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες του FDΑ, έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer σε αυτές τις ηλικίες έχει αποτελεσματικότητα 90,7%, ενώ το προφίλ ασφάλειάς του είναι ανάλογο με εκείνο των ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών.

Αποτελεσματικό για τις μικρές ηλικίες εμφανίζεται και το εμβόλιο της Moderna.

Προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε παιδιά 6 έως 11 ετών κατέδειξαν ότι τα παιδιά όταν έλαβαν τη μισή δόση από αυτή που χρησιμοποιείται σε ενήλικες, ανέπτυξαν αντισώματα σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα των νεαρών ενηλίκων. Πάντως, η σχετική μελέτη συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Πώς καταλαβαίνεις ότι ένα παιδί έχει αυτισμό – Τα πρώιμα σημάδια στα μωρά 3, 7 και 12 μηνών

Αναβάλλονται αορίστως τα τακτικά χειρουργεία σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία – Οδηγίες Γκάγκα για περιορισμό στο 80%

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.