Θεοδωρίδου: Κάλεσμα για αντιγριπικό εμβολιασμό

Στη σημασία του φετινού εμβολιασμού έναντι της γρίπης αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη τακτική ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης η καθηγήτρια σημείωσε ότι, ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα στην ευρωπαική ήπειρο.

«Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H3N2 στην Κροατία».

Πάνω απο 1 εκατ. δόσεις

Στη χώρα μας, μέχρι χθες είχαν γίνει πάνω από το 1 εκατ. δόσεις. Σύμφωνα με την καθηγήτρια δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη.

«Στην ώρα της μια βελονιά σε γλυτώνει από εννιά» είπε η κα.Θεοδωρίδου θέλοντας να δείξει ότι. αν είχαμε εμβολιαστεί εγκαίρως και σε μεγάλο ποσοστό δεν θα χρειαζόντουσαν τόσες «τσιμπιές»

Το ποσοστό εμβολιασμένων, η συμπεριφορά και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα, σημείωσε.

Συνλοίμωξη γρίπης – COVID-19

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της COVID-19, είπε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συνλοίμωξη γρίπης και COVID-19.  σύμφωνα με μελέτη από την Μ. Βρετανία.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000. επισήμανε ότι. δεν έχει φτάσει το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες.

Κορονοϊός και πτώση θερμοκρασίας

Αναφερόμενη στον κορονοϊό υπογράμμισε, ότι όταν η θερμοκρασία υποχωρήσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. ο κορονοϊός θα αντέχει 10 φορές περισσότερο.

Για τα εμβόλια στα παιδιά ανακοίνωσε ότι «ενδεχομένως να συμπεριληφθεί και το εμβόλιο Moderna για τα παιδιά από 12 ετών και άνω στην Ελλάδα, μετά τις αξιολογήσεις ».

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για την 2η δόση

Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου σε Κρήτη και Πάτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.