Τρομάζει ξανά η νέα εικόνα της επιδημίας – Στη Θεσσαλονίκη ο Θ. Ζαούτης

Η εκτόξευση στα νούμερα των λοιμώξεων και των διασωληνώσεων αναζωπυρώνει τον εφιάλτη της COVID-19. Η νέα εικόνα της επιδημίας τρομάζει ξανά, την ώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Η Ημαθία, η Δράμα, η Λάρισα, η Πιερία και η Ξάνθη έχουν τα περισσότερα ενεργά κρούσματα.

Το άλμα στις 3.739 κρούσματα στη χώρα εντείνει την πίεση για εμβολιασμό – που δεν λέει να “ξεκολλήσει” από το 60% – και στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί αναβρασμός. Η χαλάρωση των μέτρων, ενόψει και των επικείμενων παρελάσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, προβληματίζει αρκετούς επιστήμονες, που καλούν την Πολιτεία να το ξανασκεφθεί.

Η Θεσσαλία, η Μαγνησία, η Λάρισα και η Καρδίτσα, που είναι στο “κόκκινο”, παρακολουθούνται στενά και υπάρχουν σκέψεις για νέους περιορισμούς.

Σε αναζωπύρωση ο ιός

Οι επιδημιολόγοι διαπιστώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε άλλες αύξηση τις θετικότητας, αύξηση της διασποράς και αύξηση στις νοσηλείες, που προκαλούν πίεση στο ΕΣΥ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας των Επιστημόνων αναμένεται να τεθούν νέες προτάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων της επιδημίας, καθώς και για απλοποίηση των μέτρων, που ισχύουν σε μεικτούς και σε αμιγείς χώρους.

Στη Θεσσαλονίκη σπεύδει σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, με φόντο την συνεχή και σταθερή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Ο κ. Ζαούτης θα πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με φορείς της πόλης, ξεκινώντας από τον δήμαρχο.

Διαβάστε επίσης

Πού γίνoνται σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου δωρεάν rapid test

Σε πρώτο πρόσωπο ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.