Θ. Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στις αρχές του 2022 αναμένουμε τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Από τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο στόχος είναι να μην νοσήσει κανείς και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Πέρυσι δεν υπήρχε το εμβόλιο και είχε γίνει επιλογή το ΕΣΥ να είναι μονοθεματικό. Πλέον έχουμε μοιράσει τις κλίνες, 50% για covid και 50% για non covid. Από τότε που ο καθένας μπορεί αν εμβολιαστεί δεν έχουμε επιλογή να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό.

Ο κ. Θ. Πλεύρης ανέφερε επίσης πως το υπουργείο Υγείας δίνει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς, για να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ. Παράλληλα, έρχονται περίπου 6.000 νέες προσλήψεις γιατρών.

Εμβολιασμοί

«Στους εμβολιασμούς τα νούμερα είναι πάνω από 60% στον γενικό πληθυσμό και πάνω από 70% στον ενήλικο πληθυσμό. Υπάρχουν περιοχές με πιο έντονη επιδημιολογική κατάσταση, που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από τον μέσο όρο.

Γίνεται προσπάθεια να πιεστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδιαίτερα για όσους είναι άνω των 60 ετών. Το 87% με 90% στις ΜΕΘ προέρχεται από ανεμβολίαστους, ενώ μόλις το 10% προέρχεται από εμβολιασμένους», είπε αρχικά ο υπουργός.

Μωβ περιοχές

«Δεν υπάρχει συζήτηση από το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή μέτρων για μωβ περιοχές, δεν ξέρω τι γίνεται στην επιτροπή. “Εμείς δεν συζητάμε αλλαγή του μοντέλου που ανακοινώσαμε (σ.σ. στις 6 Οκτωβρίου)” δήλωσε ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης. Πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι θα χαρακτηρίζονται “μωβ”, οι περιοχές με υψηλά επίπεδα ανεμβολίαστων, όπου ο κορωνοϊός εμφανίζει υψηλή μεταδοτικότητα.

Διαβάστε επίσης

Νανοσυσκευές και νέες θεραπείες που θα “καθαρίζουν” τον οργανισμό από τον κορονοϊό

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την αποζημίωση 11 κατηγοριών φαρμάκων – Τι θα γίνει με τα συμπληρώματα διατροφής

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.