Θεμιστοκλέους : Ο εμβολιασμός θέτει υπό έλεγχο την επιδημία

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχει «χτιστεί» ή όχι στη χώρα μας το τείχος ανοσίας, είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε χαρακτηριστικά «εξαρτάται από το αν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία ή όχι. Και μέχρι στιγμής η πανδημία δείχνει να ελέγχεται. Βλέπουμε και ένα πολύ μεγάλο βαθμό επίδρασης του εμβολιασμού στον έλεγχο της πανδημίας. Και η κοινωνία είναι όλη ανοιχτή. Χάρη στον εμβολιασμό συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί»

Δεν είμαστε πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε, επίσης, ότι ακόμα και τώρα, που παρατηρείται επιβράδυνση στον ρυθμό των εμβολιασμών. «Από το μέσο ευρωπαϊκό όρο είμαστε 4% με 5% πίσω. Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά», σημείωσε.

Ανοίγει η 3η δόση για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες

Πάνω από 180.000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, τόνισε.

Αυτή τη στιγμή η τρίτη δόση χορηγείται στους άνω των 50 και στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες Α και Β με υποκείμενα νοσήματα και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες. Τόνισε δε, ότι δεν χρειάζεται να γίνει μέτρηση αντισωμάτων πριν την επαναληπτική δόση.

Διαβεβαίωσε τέλος, τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca ότι είναι ασφαλές να λάβουν mRNA εμβόλιο στην τρίτη δόση.

Διαβάστε επίσης 

Έρχονται εμβόλια με τεχνολογία RNA και για τη γρίπη

Κορονοϊός: Την άνοιξη του 2022 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκτιμούν οι ειδικοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.