Τσιόδρας: Επικεφαλής 60μελούς επιτροπής για την πανδημία

Επιτροπή Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης Πανδημίας θεσμοθέτησε η Ιατρική Σχολή, του ΕΚΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η Επιτροπή θα αποτελεί αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο. Πρόκειται να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου, να επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες. Να εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19.

Επιπλέον, θα συνεργάζεται με τα αρμόδια Υπουργεία, υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τα μέλη της επιτροπής είναι 60 καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στα εξής επιστημονικά πεδία: λοιμωξιολογία, πνευμονολογία, ΜΕΘ, επιδημιολογία – στατιστική, μικροβιολογία, ανοσολογία.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι καθηγητές

Αναστασοπούλου Κ., Αντωνιάδου

Α., Βασιλακόπουλος

Θ., Βασιλειάδης

Ι., Βρυώνη

Γ., Γιαμαρέλλος-Μπούρμπουλης

Ε., Γκράτζιου

Γ., Γοργούλης

Β., Γουλές

Α., Δημητρούλια

Ε., Δημόπουλος

Γ., Δημοπούλου

Ι., Ευαγγέλου Κ.,

Ζακυνθινός

Σ., Ζαούτης

Θ., Καλομενίδης

Ι., Καπαρός

Γ., Καρακατσάνη

Α., Κατσαούνου

Π., Καψογεώργου

Ε., Κοτανίδου

Α., Κουλούρης

Ν., Κουμάκη

Β., Κουτσούκου

Α., Λάγιου

Π., Λουκίδης

Σ., Μάγειρα

Ε., Μαγιορκίνης Γ.,

Μάναλη Ε.,

Μανουσάκης

Μ., Μεντζελόπουλος

Σ., Μίχος

Α., Μπακάκος

Π., Μπενέτου

Β., Μπουφίδου

Φ., Νάσκα

Α., Ορφανός

Σ., Παπαδόπουλος

Α., Παπαευαγγέλου

Β., Παρασκευής

Δ., Πουλάκου

Γ., Πουρνάρας

Σ., Ροβίνα

Ν., Ρούτση

Χ., Ρούτσιας

Ι., Σαμάρκος

Μ., Σαμπατάκου

Ε., Σιαφάκας

Ν., Σπανάκης

Ν., Σπυρίδης

Ν., Σπούλου

Β., Στρατάκος

Γ., Σύψα

Β., Σύψας

Ν., Τσαγκάρης

Η., Τσακρής Α.,

Τσιόδρας Σ.,

Τσολιά Μ.,

Χατζηπαναγιώτου Σ

Ψυχογιού Μ

Ο ρόλος της Ιατρικής Σχολής στην πανδημία

Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της πανδημίας οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στρατεύτηκαν μαζί με τα Τμήματα του ΕΣΥ για τη ανάσχεση της προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες.

Στις κλινικές αναφοράς περιστατικών COVID-19 της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έχουν νοσηλευτεί έως σήμερα χιλιάδες ασθενείς με λοίμωξη COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιατρική Σχολή, στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Ευαγγελισμού έχουν νοσηλευτεί έως σήμερα πάνω από 1.000 ασθενείς. Επίσης 1.000 ασθενείς στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Σωτηρία.

Εκ των οποίων 337 στη ΜΕΘ, και στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Αττικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 436 ασθενείς.

Συνολικά στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί πάνω από 3.800 ασθενείς στις Πανεπιστημιακές Κλινικές. Στο Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πάνω από 1.300 ασθενείς στις Πανεπιστημιακές Κλινικές, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Πανεπιστημιακή Παθολογική πάνω από 2.000 ασθενείς. Και στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα πάνω από 1.300 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 200 στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική.

Πολλά Εργαστήρια , είναι εξοπλισμένα με υψηλής τεχνολογίας αναλυτές και έχουν αναλύσει εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ πρωτοπορεί και στην έρευνα σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τη νόσο COVID-19, έχοντας έως τώρα εκατοντάδες δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή περιοδικά.

Διαβάστε επίσης 

Σταθεροποίηση της επιδημίας δείχνουν τα λύματα

Μητσοτάκης μετά την 3η δόση εμβολίου: Ας ακούσουμε τους επιστήμονες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.