Χάρτης ECDC: Στο «κίτρινο» Ήπειρος και Κρήτη

Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία, στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC, που παρουσιάστηκαν σήμερα 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού, τεστ και δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας βρίσκεται στο «πορτοκαλί». Ενώ η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Ευρυτανία, η Ήπειρος, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη βρίσκονται πλέον στο «κίτρινο». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε σχέση δηλαδή με την προηγούμενη εβδομάδα, από το «πορτοκαλί» πέρασαν στο «κίτρινο» η Ήπειρος και η Κρήτη.

Πράσινο η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Στον χάρτη με τον δείκτη αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί». Με τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Ευρυτανία, την Ήπειρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη να βρίσκονται στο «κίτρινο».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονoϊού.

“Καμπανάκι” ECDC για  χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων.  Αυτό τόνισε η διευθύντρια του ECDC, Άντρεα Αμμόν μιλώντας στην ΕΡΤ, συνολικά για την πορεία της πανδημίας.

Να εμβολιαστεί όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού γίνεται. Μπορεί να απαιτήσει να βγεις έξω να βρεις τους ανθρώπους, να φέρεις το εμβόλιο στους ανθρώπους, όχι να περιμένεις τους ανθρώπους να πάνε στο εμβόλιο, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης 

Ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50 ετών

Παπαευαγγέλου: Κανένας εφησυχασμός-έκκληση για εμβολιασμό

Αλλεργίες: Γιατί χειροτερεύουν το Φθινόπωρο- οι ειδικοί απαντούν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.