Γ. Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια

«Προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στην μάχη κατά της πανδημίας», δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος για το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των lockdown και τα μέτρα για τους εμβολιασμένους παρέπεμψε στις ανακοινώσεις αύριο του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη.

Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19

Σχετικά με την κριτική στην κυβέρνηση που έκαναν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας για τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 τους τελευταίους μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό και στενάχωρο φαινόμενο το οποίο κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά αδιάφορος.

Είναι θλιβερό, είπε, όπως κι αν το προσεγγίζει κάνεις και σημείωσε πως πρόκειται για θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική.

«Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί», συμπλήρωσε.

Δυο στους τρεις εμβολιασμένοι

Ανέφερε επίσης ότι δυο στους τρεις έχουν αντισώματα και πως η κυβερνητική πολιτική ανταποκρίνεται στις συνθήκες.

«Παρατηρώντας τους αριθμούς, τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι και τις απώλειες, βλέπει κανείς ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους.

Ας είναι ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν χρήση εμβολίου», πρόσθεσε ενώ επανέλαβε ότι η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει.

Οι εμβολιασμένοι αυξάνονται 

Για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων, απάντησε ότι φέτος δεν είναι όπως πέρσι.

Έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εμβολιαστεί ενώ ο εμβολιασμός συνεχίζεται.

«Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει την κανονικότητα και θα έχει πίσω την επιστροφή της ζωής του», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί αφού είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας αλλάζουν πολλά πρόσωπα απάντησε: «γιατί η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους».

Σημείωσε επίσης ότι έχουμε περάσει σε ένα δεύτερο κύκλο μετά τους εμβολιασμούς, αναδύονται νέες ανάγκες και προκλήσεις και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Επανεκκίνηση της διαχείρισης της επιδημίας με νέα επιτροπή, νέους περιορισμούς και νέο ΕΟΔΥ

Απουσίες μαθητών: Δικαιολογημένες για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.