Εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διερεύνηση πράξεων που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Πρόκειται για ιστοσελίδες οι οποίες μοιράζουν ψευδείς νομικές συμβουλές και «ασυλία», πάντα με οικονομικό αντάλλαγμα, σε πολίτες οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο, όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Πάντως, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Διαβάστε επίσης

Η Άντι ΜακΝτάουελ συγκλονίζει: Τα ψυχικά τραύματα λόγω της αλκοολικής μητέρας της

Ιταλία: Από τις 15 Οκτωβρίου σταματά η εξ αποστάσεως εργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους

Παιδίατροι και γονείς συζητούν για τον Διαβήτη τύπου 1 στην εφηβεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.