Θεσσαλονίκη: Ανησυχία επιστημόνων-Αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι επιστήμονες για την ανοδική επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Ειδικότερα, εως και τις 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι (!), ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες

Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την πρώτη (ύστερα από 16 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφερόμενος τόσο στα κρούσματα όσο και στις νοσηλείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες.

Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται ότι, η εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη, ανέρχεται σε 55,52% με μία δόση και 51,24 με δύο δόσεις.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Πλεύρης – Γκάγκα

Εκτάκτως θα επισκεφτούν την Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα λόγω της επιδημιολογικής επιδείνωσης που παρουσιάζει η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr οι δύο υπουργοί μεταβαίνουν στην συμπρωτεύουσα με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είναι ορατό το μίνι lockdown στην πόλη.

Ο  υπουργός Υγείας,  έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Αναμένται αναφέρουν οι πληροφορίες, να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης 

Η Βουλή ψηφίζει τα δωρεάν 50 GΒ στους νέους που θα εμβολιαστούν

Διώξτε το κάψιμο και τη φαγούρα των ματιών

Πιθανά στις αρχές του νέου χρόνου οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 5 ετών – Πότε αναλαμβάνουν οι παιδίατροι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.