Μίνα Γκάγκα: Κλινικές για ασθενείς με post COVID

Την ανάπτυξη κλινικών για ασθενείς με post COVID, το σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από νόσηση με COVID-19 μελετά το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε σήμερα από το ΕΚΑΒ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην πρώτη συνάντηση με τους διαπιστευμένους υγειονομικούς συντάκτες.

Οι κλινικές αυτές μπορούν να αναπτυχθούν στα δημόσια νοσοκομεία, όπου ήδη λειτουργούν ιατρεία post Covid αλλά και στα παιδιατρικά νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα, τα μακροχρόνια συμπτώματα του κορονοϊού, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας για την προστασία των παιδιών εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή αν λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ενώ σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων σε μαθητές έχει εκπονηθεί σχέδιο με την αύξηση των παιδιατρικών κλινών για COVID-19.

«Υπάρχουν ήδη πολλά κρούσματα σε ανηλίκους. Πάρα πολλά παιδιά είναι σε εξωσχολικές δραστηριότητες, συναντιούνται με φίλους τους και μπορούν να κολλήσουν. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά είναι το 20% των κρουσμάτων, σημαντικό ποσοστό. Αυτό που κάνουμε με το self test στα σχολεία, είναι ότι βρίσκουμε τελείως ασυμπτωματικά παιδιά και τα απομακρύνουμε, πριν να μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά, ακολούθως θα κάνουν rapid test ή PCR. Δεν είναι το σχολείο ο τόπος που θα μεταδοθεί ο κορονοϊός», είπε η κα.Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε για την ανάγκη επέκτασης των εμβολιασμών στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους και την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός της τρίτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους. Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης, που θα εφαρμοστεί άμεσα για να πείσει ακόμη περισσότερα άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού. Στα τοπικά προγράμματα ενημέρωσης θα πάρουν μέρος δήμαρχοι, κοινοτάρχες, δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά και ιερείς.

Σε ερώτηση του Healthstories.gr για την πιθανότητα επιστροφής του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του κορονοϊού, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απάντησε ότι η επαφή της με τον Καθηγητή Παθολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα είναι καθημερινή.

“Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον κ. Τσιόδρα. Η απόφαση να φύγει ήταν δική του. Μόνο εάν το αποφασίσει ο ίδιος θα ξαναέρθει στην ενημέρωση. Προς το παρόν δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να επιστρέψει”, τόνισε.

Η κα. Γκάγκα σημείωσε πολλές φορές την πρόθεσή της να υποστηρίξει τις θέσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ακόμα και για την αύξηση των αμοιβών και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ανακοίνωσε την επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών για ένα ακόμη 6μηνο.

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση εμβολίου

EΦΚΑ: Τι προβλέπεται για τις παροχές σε χρήμα για τοκετό και ανικανότητα προς εργασία με νέα εγκύκλιο

Pfizer και Moderna: Η προστασία των εμβολίων εξασθενεί με τον χρόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.