Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών – Δευτέρα κλειδώνουν οι αποφάσεις

Η λειτουργία των σχολείων είναι μείζον θέμα για την κυβέρνηση. Η δια ζώσης διδασκαλία δεν πρέπει να διακοπεί για μία ακόμα χρονιά – για εκπαιδευτικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους.

Δυστυχώς, αυτά που παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες είναι πολύ ανησυχητικά και τα καμπανάκια χτύπησαν κόκκινο στα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις μαθητικές ηλικίες δεν πρόκειται να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός, στους εκπαιδευτικούς όμως;

Το θέμα ήδη συζητείται και φαίνεται ότι θα απασχολήσει σοβαρά κυβέρνηση και ειδικούς σε σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα εξετασθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της πρώτης σχολικής εβδομάδας και θα μπορεί να υπάρξει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το εύρος της διασποράς του μεταλλαγμένου κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι το πρώτο που θα μπει στο τραπέζι στην περίπτωση που υπάρξει, ή καταγράφεται τάση εκρηκτικής διασποράς στα σχολεία. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής, καθώς όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του, το περίπου 90% των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών, έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αφήνουν, ωστόσο, σαφέστατα να εννοηθεί ότι αν η κατάσταση επιβαρυνθεί σε βαθμό που να θέσει σε κίνδυνο τη δια ζώσης εκπαίδευση, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει το επόμενο βήμα, του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για το 10% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, που μπορεί ποσοστιαία να φαντάζει μικρό, αλλά σε απόλυτους αριθμούς παραμένει κρίσιμο για την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής ζωής.

Η κυβέρνηση πάντως, ευελπιστεί ότι με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τους ανεμβολίαστους και με την απειλή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, θα υπάρξουν αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα σπεύσουν να συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία». Κάτι ανάλογο, άλλωστε, έγινε με τους υγειονομικούς, το ποσοστό των εμβολιασμένων εξ αυτών, αυξήθηκε στο 94% από 80% που ήταν πριν την ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή εργασίας.
Όπως και να ‘ χει πάντως, ως τα τέλη του μήνα, θα υπάρξουν αποφάσεις για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 

Αν η πανδημία αρχίσει να δείχνει πιο απειλητικά «τα δόντια της», τότε το αργότερο, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια και σε δημοσίους υπαλλήλους και ιερείς.

Πάντα, με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τον Νοέμβριο θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι σε εστίαση, ψυχαγωγία και delivery, ενώ στο τραπέζι είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.

Πηγή:mononews.gr

Διαβάστε επίσης:

Θ. Πλεύρης: Μελετάμε plan b για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά

Νερό με λεμόνι – πόσο βοηθά τελικά στην απώλεια βάρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.