Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 56% του γενικού πληθυσμού

Περισσότεροι από 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού,  έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι που κλείνουν ραντεβού πρώτης δόσης είναι κάτω των 35 ετών. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, σημείωσε :

«Σήμερα έχουν γίνει 25.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 30.000. Ξεπεράσαμε τους 11.700.000 εμβολιασμούς και ποσοστό 60% του γενικού πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης

Την ίδια στιγμή, ποσοστό 56% στον γενικό πληθυσμό έχει εμβολιαστεί πλήρως. Την τελευταία εβδομάδα, 102.000 συμπολίτες έχουν κλείσει ραντεβού μιας δόσης, κυρίως κάτω των 35 ετών. Περισσότερα από 16.000 παιδιά 15-17 έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες μέρες. Στα παιδιά 12-14 έχει εμβολιαστεί το 13%, δηλαδή 50.000. Στις δυο ηλικιακές κατηγορίες έχουν εμβολιαστεί πάνω από 140.000 παιδιά.

Εμβολιασμός και από ιδιώτες γιατρούς

Αναφέρθηκε εκτενώς και στη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με αμοιβή 10 ευρώ ανά εμβολιασμό. Όπως είπε, περίπου 1.000 γιατροί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο σύστημα.

«Από τον Αύγουστο, ισχύει πως για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν γιατρός και φαρμακοποιός, αμείβονται με 10 ευρώ. Μπορούν να κλείσουν ραντεβού για κάθε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ μπορεί να το κάνει γιατρός κάθε ειδικότητας. Για τους ιδιώτες γιατρούς, αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και με 50 ευρώ για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από αρχές Αυγούστου, έχουν ενδιαφερθεί πάνω από 1.000 ιδιώτες γιατροί ενώ ως τώρα έχουν γίνει 1.110 εμβολιασμοί (οι 860 κατ’ οίκον). Το πρόγραμμα αφορά σε εμβολιασμούς σε ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ως τώρα και δεν σχετίζεται με τις αναμνηστικές δόσεις. Το πρόγραμμα για τους παιδίατρους θα βασιστεί σε αυτό για τους ιδιώτες γιατρούς» σχόλιασε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης 

Έρχεται η σειρά των υγειονομικών για 3η δόση εμβολίου

Πλεύρης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα της αναστολής των υγειονομικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.