Ελληνική εφαρμογή για την COVID-19 στη λίστα του ΠΟΥ

Στη λίστα με τις προτεινόμενες εφαρμογές υγείας και συγκεκριμένα για την υπηρεσία COVID Checker, συμπεριλαμβάνει την Docandu, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ειδικότερα, η Docandu (www.docandu.com), η οποία μέχρι σήμερα υποστηρίζει δεκάδες χιλιάδες χρήστες, προσφέροντας υπηρεσίες ψηφιακής υγείας και τηλεσυμβουλευτικής, είναι η μοναδική εταιρεία ψηφιακής υγείας η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization – WHO, παράρτημα Αφρικής).

Πως λειτουργεί

Η ελληνική νεοφυής επιχείρηση, στο πρώτο «κύμα» της πανδημίας, ανέπτυξε και διέθεσε δωρεάν προς το κοινό, την υπηρεσία COVID Checker, μέσω της οποίας ο πολίτης λαμβάνει εξατομικευμένες οδηγίες και ιατρικές συμβουλές σχετικά με τον κορονοϊό, οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου και στις διεθνείς και εθνικές οδηγίες CDC, WHO και ΕΟΔΥ.

 

 

Μέσω της πλατφόρμας, από τις απαντήσεις του χρήστη, ιχνηλατούνται τα συμπτώματα, το ατομικό ιστορικό και οι κοινωνικές – επαγγελματικές επαφές που έχει ο πολίτης (πιθανός ασθενής), και ενημερώνεται ο χρήστης εάν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς και αν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζει.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται σε επόμενα βήματα, όπου εάν το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει με κάποιον εξειδικευμένο ιατρό της Docandu για περαιτέρω ιατρικές συμβουλές.

Νέες εφαρμογές

Τελευταία, η ομάδα της Docandu εργάζεται πάνω σε νέα projects, ένα εκ των οποίων είναι και το Derma Care (εφαρμογή δερματολογικού ελέγχου εξ αποστάσεως). Ήδη η πλατφόρμα έχει δοκιμαστεί σε 100 ασθενείς με διαφορετικά δερματολογικά προβλήματα, με σκοπό να εντοπιστούν ατέλειες και στη συνέχεια να δοθεί στο ευρύτερο κοινό με ασφάλεια.

Παράλληλα η τεχνική ομάδα της εταιρείας, σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, αναπτύσσει τη νέα mobile εφαρμογή του Diabeat (εφαρμογή για ασθενείς με διαβήτη). Οι νέες αυτές εφαρμογές θα ολοκληρωθούν εντός του 2021 και θα είναι διαθέσιμές σε iOS και Android.

Λίγα λόγια για την ελληνική νεοφυή εταιρεία

Η Docandu (www.docandu.com), είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρεία με έδρα το Λονδίνο
και ασχολείται αποκλειστικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας.

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 από τους Έλληνες επιστήμονες Δρ. Πέτρο Πανδή, διδάκτωρ μηχανικό βιοτεχνολογίας του Imperial College London, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην ψηφιακή καινοτομίας, και τον Δρ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη.

Η Docandu έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας.

Το 2020, σε διαγωνιστική διαδικασία του υπουργείου Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, σε σύνολο 250 εταιρειών, η Docandu κατάφερε να είναι μία από τις 16 εταιρείες που επιλέχθηκε και βραβεύτηκε.

Διαβάστε επίσης 

Με ποια φάρμακα δεν πίνουμε ποτέ καφέ

Ένα νέο τεστ αίματος μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα σοβαρής COVID-19

Οι παχύσαρκοι πολιτικοί, η βουλωμένη μύτη και οι πεζοί στα πεζοδρόμια – Τι σχέση μπορεί να έχουν;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.