Το Ισραήλ προετοιμάζεται για 4η δόση κατά της COVID-19

Για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, προετοιμάζει το Ισραήλ ο επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας της χώρας, Σαλμάν Ζάρκα.

Mιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε «πως ο κορονοϊός παραμένει εδώ» καλώντας την κυβέρνηση να ξεκινήσει την σχετική προετοιμασία για την τέταρτη δόση.

Η μετάλλαξη Δέλτα «φέρνει» και 4η δόση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Times of Israel» , αν και απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο μιας τέταρτης δόσης υπογράμμισε πως τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι τροποποιημένα ώστε να πιάνουν καλύτερα τις νέες μεταλλάξεις, όπως το εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος Δέλτα, που έχει επικρατήσει και το Ισραήλ αναζωπυρώνοντας την πανδημία. Τέτοια σκευάσματα σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι διαθέσιμα στο Ισραήλ προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022.

«Έτσι θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα» είπε ο ίδιος ενώ δεν απέκλεισε εμβολιασμούς κάθε 6 μήνες ή μια φορά το χρόνο με το επιχείρημα ότι τα εμβόλια θα μειώνονται και θα πέφτουν τα αντισώματα. «Φαίνεται ότι, αν λάβουμε διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων κυμάτων με τις νέες μεταλλάξεις, όπως είναι η νέα μετάλλαξη «Μ» από τη Νότια Αμερική», τόνισε.

«Σκεπτόμενοι αυτό και τη μείωση των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες -θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες- να εμβολιαζόμαστε κατά του κορονοιού», πρόσθεσε.

Πηγή: timesofisrael.com

Διαβάστε επίσης 

Η μακρά COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα και στα νεφρά

Τα πρώτα καμπανάκια για λουκέτο στα σχολεία πριν, καν, ανοίξουν

Τι πρέπει να αλλάξει στην ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.