Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Γιατροί «άσχετων ειδικοτήτων» μετακινούνται σε τμήματα COVID

Με μετακινήσεις γιατρών, ειδικοτήτων άσχετων με τον κορονοϊό, επιχειρεί η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας να στελεχώσει το τμήμα COVID, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στην ΟΕΝΓΕ, στο νοσοκομείο Καλαμάτας καλούνται εκ της διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να εργαστούν στο τμήμα COVID ιατροί άσχετων ειδικοτήτων (χειρουργικής, ορθοπαιδικής, οφθαλμολογίας, κλπ) υπό τη σκεπή του Διευθυντή πνευμονολόγου.

Θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

«Με λίγα λόγια η στελέχωση ενός τέτοιου τμήματος αντί να γίνεται με προσλήψεις γιατρών συναφών ειδικοτήτων, ήτοι πνευμονολόγων και παθολόγων, ουσιαστικά προωθείται με μετακινήσεις γιατρών άσχετων προς τη νόσο COVID θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εκθέτοντας ηθικά και νομικά τους γιατρούς» σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ και χαρακτηρίζει ως «παραμύθι της κυβέρνησης τις αναφορές σε εκατοντάδες προσλήψεις.

Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, να αποσύρουν τις «παράνομες και επικίνδυνες εντολές τους που αφορούν μετακινήσεις γιατρών σε τμήματα COVID χωρίς να έχουν σχετικό τίτλο ειδικότητας».

Καλούν επίσης το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου «που γνωμοδότησε ότι οι μετακινήσεις αυτές έχουν επιστημονική ορθότητα, να ανακαλέσει και να σεβαστεί το ρόλο του ως θεσμικό όργανο».

Ζητούν τέλος, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος COVID του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για τους διασωληνωμένους – Το πλάνο που εξετάζεται ενόψει του χειμώνα

Να αποσυρθεί η απόφαση για την προκαταβολική είσπραξη του clawback, ζητά ο ΠΑΣΥΠΥ

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ – Παρών ο Παύλος Πολάκης

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.