Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των μαθητών ο Φάουτσι

«Καλή ιδέα» χαρακτήρισε ο δρ Άντονι Φάουτσι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών που θα κάνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία, τονίζοντας πως όλα δείχνουν πως τα οφέλη υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων.

«Πιστεύω ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών που θα εμφανιστούν στα σχολεία είναι καλή ιδέα», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πανδημία, στο CNN.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μαθητών, εδώ και δεκαετίες

Ο Φάουτσι παραδέχθηκε ότι πολλοί θα αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδέα, αλλά όπως επεσήμανε «δεν είναι κάτι νέο», αφού εδώ και δεκαετίες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μαθητών για την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερευθρά και την ηπατίτιδα. »Άρα δεν θα ήταν κάτι νέο, να απαιτηθεί εμβολιασμός για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, είπε ότι η Pfizer αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα τα ευρήματα κλινικών δοκιμών σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, αλλά όπως επεσήμανε μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι να δοθεί έκτακτη έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω έγκριση για τα παιδιά 5 έως 11 ετών πριν τα τέλη του 2021», σημείωσε.

Κάποιοι γονείς, ωστόσο, έχουν θορυβηθεί τόσο με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα που ζητούν από παιδιάτρους να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους κάτω των 12 ετών πριν ακόμη ανάψει το πράσινο φως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Πηγή και φωτογραφία: Cnn.com

Διαβάστε επίσης 

Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία έως την άνοιξη του 2022

Φάουτσι: “Οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε λοκντάουν, παρά τους κινδύνους της παραλλαγής Δέλτα&#8221

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων στις ΗΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.