Γ. Οικονόμου: Πόσα είναι τα ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά

Στην πορεία του εμβολιασμού στα παιδιά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο της freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, οι νέοι 18-25 ετών, που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό, ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού.

Μέχρι τις 23 Αυγούστου είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά, δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ’ αυτά τα παιδιά, οι περίπου 310.000 είχαν κάνει χρήση του freedom pass, για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους, ακριβώς, επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα, όμως, επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων, που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».

Επανέλαβε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας.

Διαβάστε επίσης

Ουρολοίμωξη στα παιδιά: Διατροφικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Το μυστικό ομορφιάς των 10 δευτερολέπτων για το δέρμα και τα μαλλιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.