Ξεκινούν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες αύριο Κυριακή

Ανησυχητικά είναι τα νούμερα τις τελευταίες μέρες, με κρούσματα, διασωληνώσεις, θανάτους να ανεβαίνουν και ειδικούς και κυβέρνηση να βρίσκονται σε εγρήγορση για τις επόμενες μέρες.

Η Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπράβελος έκρουσαν σήμερα ξανά το καμπανάκι μιλώντας για 68% πληρότητα των κλινικών ΜΕΘ Covid κατά μέσο όρο, ενώ η Ματίνα Παγώνη διευκρινίζει ότι στην Κρήτη το ποσοστό αυτό φθάνει το 79,2% και ότι το νησί θα χρειαστεί ενίσχυση. Με τη φράση «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» έδωσε το στίγμα και ο Νίκος Καπράβελος τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και αλλάζει ο καιρός.

Ξεκινούν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Tην ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση προχωρά εντατικά το πρόγραμμα εμβολιασμού. Αύριο, όπως έχει προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας, κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες.

Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Εντωμεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς.

Οπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες ο γγ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους είτε στα σπίτια των πολιτών. Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Ποια μέτρα θα ισχύσουν από Δευτέρα για παιδότοπους, εκθέσεις, συνέδρια

Μετάδοση κορωνοϊού: Υψηλότερος κίνδυνος 2 ημέρες πριν και 3 μέρες μετά την έναρξη συμπτωμάτων

Ποιες τροφές κατά της τριχόπτωσης να εντάξω στη διατροφή μου;

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.