Σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ – Πίεση στα νοσοκομεία

Υπό το βάρος, που δέχεται εκ νέου το ΕΣΥ, από την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, συνεδριάζει σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο η βέλτιστη ετοιμότητα των νοσοκομείων της χώρας για την όσο γίνεται καλύτερη διαχείριση της επιδημίας COVID-19.

Στη συνεδρίαση παρόντες θα είναι οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ο πρόεδρος και στελέχη του ΕΚΑΒ.

Όλοι διαβλέπουν πως το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει το ΕΣΥ να λειτουργεί εύρυθμα και να εξυπηρετεί ασθενείς όλων των κατηγοριών και όχι μόνο με κορονοϊό, μιας και λόγω των αναστολών εργασίας, που φέρνουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στους υγειονομικούς, αναμένονται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Ελλείψεις, που πρέπει η κυβέρνηση να καλύψει άμεσα, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στα νοσοκομεία.

Επιπλέον σε πάνω από δέκα “κόκκινες” περιοχές εξετάζεται η πιθανότητα επιβολής απαγορευτικών μέτρων.

Πρόκειται για την Αχαΐα (χθες 122 κρούσματα – 3,57% θετικότητα), την Ηλεία (χθες 97 – 6,51%), την Καβάλα (χθες 72 νέα κρούσματα -4,89%), την Κοζάνη (χθες 54 – 3,71% θετικότητα), τον Έβρο (χθες εντοπίστηκαν 75 νέα κρούσματα – 2,56% θετικότητα), τη Λάρισα (82 – 1,97%), τη Νάξο (23 – 7,70%), την Κάλυμνο (14 – 4,12%), τη Ρόδο (93 – 3,88%), την Κέρκυρα (53 – 2,85%), την Ικαρία, την Άνδρο, την Ιθάκη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω του υψηλού ποσοστού θετικότητας τις τελευταίες δύο εβδομάδες (6,90%, 5,36%, 4,78% και 4,19% αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό θετικότητας στην πλειοψηφία των περιοχών αυτών ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της επικράτειας, που αυτή την εβδομάδα έπεσε στο 3,51% (από 3,64%).

Διαβάστε επίσης

Αίτηση έγκρισης τρίτης δόσης κατέθεσε η Pfizer – Παράγει ισχυρά αντισώματα

Η ομορφιά περνάει και από το… στομάχι

Στο βάθος κι άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – 1 στους 4 στο ΕΚΑΒ ανεμβολίαστος

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.