Η ομορφιά περνάει και από το… στομάχι

Παρότι σήμερα υπάρχουν μια σειρά περισσότερο ή λιγότερο επεμβατικών πράξεων που στοχεύουν να χαρίσουν στη γυναίκα, αλλά και στον άντρα ομορφιά και νεότητα στο διάβα των χρόνων, υπάρχει εντούτοις η δυνατότητα να υποβοηθήσουμε την όποια διαδικασία αντιγήρανσης και μέσω της διατροφής μας.

Με “όπλο” μας τη διατροφή

Ας εξασφαλίσουμε λοιπόν ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα μας, κάνοντας τη διατροφή όπλο μας.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Φασόλια

*Τα μαυρομάτικα φασόλια περιέχουν φυλλικό οξύ, που συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του δέρματος. Είναι, λοιπόν, απαραίτητα για την υγιή ανάπλαση του δέρματος.
Μπορείτε να καταναλώνετε 1/2 -1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πιπεριές

*Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης C, που θεωρείται απαραίτητη στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος επειδή «συμμετέχει» στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου. Επιπλέον, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, η οποία μάλιστα ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου.
Η κατανάλωση 1/2 -1 κόκκινης πιπεριάς ημερησίως καλύπτει σχεδόν τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Ωστόσο, οι καπνιστές, οι αθλητές και οι θηλάζουσες μητέρες έχουν διπλάσιες ανάγκες.

Πεπόνι

*Το πεπόνι και το τυρί (λευκά και κίτρινα) αποτελούν πηγές της προβιταμίνης Α και της βιταμίνης Α αντίστοιχα, που είναι απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας. Η ανεπάρκειά τους στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του δέρματος και να το καταστήσει εύθραυστο, με μειωμένη ελαστικότητα.
Μία μέτρια φέτα πεπόνι μαζί με 1 κομμάτι τυρί (όσο 1-2 σπιρτόκουτα) ημερησίως σας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης και προβιταμίνης Α.

Μελιτζάνες

*Οι μελιτζάνες είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών, δηλαδή μίας υποκατηγορίας των φαινολικών φυτοχημικών, που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξείδωση – δηλαδή τη γήρανση.
Καλό είναι να καταναλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα μελιτζάνες σε λαδερό κύριο γεύμα.

Κόκκινα σταφύλια

*Τα κόκκινα σταφύλια θεωρούνται «πρωταθλητές» όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Αποτελούν πλουσιότατες πηγές ανθοκυανινών, που χαρίζουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μοβ χρώμα στα φρούτα που τις περιέχουν. Οι ανθοκυανίνες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος.
1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια ημερησίως σας παρέχει τις απαραίτητες ανθοκυανίνες.

Διαβάστε επίσης

Der Spiegel: “Ρολόι” η εμβολιαστική εκστρατεία στην Ελλάδα

ΕΜΑ: Προειδοποίηση για νέες παρενέργειες των 4 εμβολίων

Κλείνει τα σύνορα στους ανεμβολίαστους η Μάλτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.