Σε μίνι lockdown από σήμερα και το Ρέθυμνο – Παράταση περιοριστικών μέτρων σε Χανιά και Ηράκλειο

Συνεχίζεται η επέλαση του κορονοϊού στη χώρα, με τη μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί πλέον, σε πολλές περιοχές. Η ευρεία διασπορά του ιού οδηγεί νέες περιοχές σε περιοριστικά μέτρα, με τους επιδημιολόγους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να εισηγούνται την αναβάθμιση επιπέδου στον υγειονομικό χάρτη για το Ρέθυμνο ακολουθώντας Ηράκλειο και Χανιά που βρίσκονται ήδη σε μίνι lockdown.

Ειδικότερα, παρατείνονται έως την Τετάρτη 25 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα σε Χανιά και Ηράκλειο για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας. Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» μπαίνει και το Ρέθυμνο.

Σε ισχύ παραμένει:

• Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας
Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

• Η απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ: ΦΕΚ -Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο

Με το «κόκκινο», φλερτάρει και η Ρόδος που τις τελευταίες ημέρες καταγράφει επιίνδυνα ανοδική πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, δύο δεικτες προβληματίζουν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και αυτοί είναι, η πτώση του εμβολιαστικού ρυθμού και οι αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικά, το 50% των ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες από ασθενείς με κορονοϊό και αν ξεπερασει, το 65% πανελλαδικά θα χτυπήσει συναγερμός, τονίζουν οι ειδικοί. Σημειώνεται, πως ο μέσος εισαγωγών του επταημέρου ανέρχεται σε 234 ασθενείς.

Διαβάστε επίσης 

Αύξηση ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα σε Χανιά και Ιωάννινα- Σταθερή η Αττική

Κίνηση ματ του υπουργείου Yγείας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Το 4ο κύμα στις αποσκευές των αδειούχων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.