Τρίτη δόση εμβολιασμού σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Οκτώ μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση να χορηγείται η τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στους περισσότερους Αμερικανούς, αναφέρουν οι The New York Times, επικαλούμενοι δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ακόμη ότι πιθανότατα όσοι έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χρειαστούν και εκείνοι ενισχυτική δόση. Ωστόσο αναμένουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της εταιρίας με δύο δόσεις, που αναμένονται εντός του Αυγούστου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενημερώσουν τους Αμερικανούς που έχουν λάβει τα σκευάσματα της Pfizer ή της Moderna πως θα απαιτηθεί πρόσθετη προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που προκαλεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Η νέα αυτή τακτική θα εξαρτηθεί από την αδειοδότηση των πρόσθετων δόσεων από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Προτεραιότητα για τη χορήγηση των τρίτων δόσεων θα έχουν οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και σε οίκους ευγηρίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT.

Διαβάστε επίσης

Pfizer: Κατατέθηκε στις αμερικανικές Αρχές ο φάκελος για την τρίτη δόση του εμβολίου

Πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η ενισχυτική δόση εμβολίου; Οι ειδικοί απαντούν

Συνεδρίαση Επιτροπής Εμβολιασμών για την 3η δόση εμβολίου- Ποιους θα αφορά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.