Θεοδωρίδου: Αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών έναντι της COVID-19

Σημαντικό και αναγκαίο χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των παιδιών, έναντι της COVID-19, η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την εμβολιαστική κάλυψη, η κα Θεοδωρίδου, τόνισε πως θα πρέπει οι γονείς να μην έχουν επιφυλάξεις και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς ο κίνδυνος από τη νόσηση είναι πολύ μεγαλύτερος.

Εμβολιασμός παιδιών με αυξημένο κίνδυνο

Αυξημένο κίνδυνο, σημείωσε η καθηγήτρια, διατρέχουν τα παχύσαρκα παιδιά, παιδιά με χρόνια προβλήματα όπως αναπνευστικά, του κυκλοφορικού συστήματος, του ουροποιητικού, με νευρολογικά προβλήματα, με ανοσοανεπάρκεια καθώς μεταξύ άλλων και με αναπτυξιακά προβλήματα.

«Μετά τις διακοπές, με το άνοιγμα των σχολείων και με τη συνεργασία του παιδιάτρου πρέπει να μπει στον προγραμματισμό ο εμβολιασμός των παιδιών».

Χορήγηση 3ης δόσης

Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Εξήγησε δε, τις κατηγορίες πολιτών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που θα πρέπει να κάνουν την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.

  • Μεταμοσχευμένοι ασθενείς
  • Άτομα με μέτρια η σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια
  • Τα άτομα με προχωρημένη HIV λοίμωξη και
  • Άτομα που λαμβάνουν φάρμακα όπως η κορτιζόνη, αλλά και άλλα ειδικά ανοσοκατασταλτικά

Η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, είπε, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της COVID-19 

Το θέμα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της πανδημίας – Νέα μελέτη

Τι δείχνει μελέτη σε μεταμοσχευμένους ασθενείς που έλαβαν τρίτη δόση εμβολίου κατά covid-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.