FDA: Σήμερα αναμένεται η έγκριση για την τρίτη δόση του εμβολίου της COVID-19

Παρά τον εμβολιασμό τους πολλοί ασθενείς δεν έχουν καταφέρει να έχουν αποτελεσματική ανοσολογική αντίδραση έναντι του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτόν, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την έγκριση και για τρίτη δόση του εμβολίου.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξέκοψε τις όποιες συζητήσεις για τρίτη ενισχυτική δόση, λέγοντας πως ακόμη είναι νωρίς, αρκετά κράτη, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αναγγείλει την πρόθεσή τους να εμβολιάσουν με τρίτη δόση συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Ισραήλ εμβολίασε, ήδη, ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς με τρίτη δόση.

Η απόφαση του FDA ελήφθη τον περασμένο μήνα, μετά από συνεδρίαση ομάδας συμβούλων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), στην οποία τέθηκε ως μείζον το ζήτημα των επιπλέον δόσεων σε ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες.

Στις ΗΠΑ περίπου το 2,7% των ενηλίκων είναι ανοσοκατεσταλμένο.

Κι όλα αυτά δύο 24ωρα μετά τη νέα έκκληση/σύσταση του ΠΟΥ να δοθούν περισσότερα εμβόλια σε φτωχές χώρες, προκειμένου επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανισότητα, που στοιχίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων…

Διαβάστε επίσης

Όταν το παιδί δεν πίνει νερό, τι μπορεί να του συμβεί;

Σαρώνει ο κορονοϊος στα νησιά – Στο «κόκκινο» Πάρος, Νάξος, Μύκονος

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.