COVID-19: Εμβόλια από το μέλλον, σε μορφή ρινικού σπρέι

Ξεχάστε τις σύριγγες. Τα εμβόλια… από το μέλλον για την COVID-19 θα είναι πιθανότατα (και) σε μορφή ρινικού σπρέι.

Αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για δύο τέτοια εμβόλια, τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην Ταϊλάνδη, καθώς οι δοκιμές σε ποντίκια ήταν ενθαρρυντικές. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Τα εμβόλια, τα οποία έχει αναπτύξει το Εθνικό κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, βασίζονται στον αδενοϊό και στον ιό της γρίπης, επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ρατσάντα Θαναντιρέκ.

Ως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους, για την οποία αναμένεται να δοθεί έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, πρόσθεσε.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022, με στόχο την ευρύτερη παραγωγή των εμβολίων ως τα μέσα του ίδιου έτους, αν τα αποτελέσματα είναι καλά.

Τα εμβόλια κατά της COVID-19, που έχει αναπτύξει η Ταϊλάνδη – το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA του Πανεπιστημίου Chulalongkorn και ένα άλλο με αδρανοποιημένο ιό, που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Mahidol – αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους μέσα στον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης

Διατροφή για γερή καρδιά, οι 5 στόχοι

Εμβόλιο Sputnik V: Λιγότερο αποτελεσματικό κατά της Δέλτα από ό,τι είχε ανακοινωθεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.