Στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία 70χρονος πλήρως εμβολιασμένος

Ένας άνδρας 70 ετών πλήρως εμβολιασμένος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά από μόλυνσή του με κορονοϊό.

Ο ασθενής δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι εμβολιασμένος πλήρως με το εμβόλιο της Pfizer, αλλά η περίπτωση του είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Ο ασθενής έχει βαρύτατη πνευμονία και μέχρι τώρα δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, πρόσθεσε, έκλεισε με αυξημένα περιστατικά κορονοϊού. Πάντως, συνέχισε, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους 9 από τους 10, ενώ προειδοποίησε ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

Μάλιστα, είπε πως τρεις συνεργάτες του, πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν επίσης κορονοϊό στις διακοπές.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος από την πλευρά του ανέφερε πως «καλύτερα να είναι εμβολιασμένος κάποιος όταν συναντηθεί με τον ιό».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.