Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα στις 30 Ιουλίου

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού και στα παιδιά ηλικίας ετών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και την εφηβική ηλικία τις τελευταίες εβδομάδες, είπε η κα. Μαρία Θεοδωρίδου προσθέτοντας ότι οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και την συνεχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η Εθνική Επιτροπή συνιστά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών. Η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου.

Oι διεθνείς οργανισμοί έχουν δώσει έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer από 12 και πάνω και με Moderna από 17 και πάνω.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά, παρουσιάζοντας τις συνήθεις αντιδράσεις, όπως και στους ενήλικες», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι λόγω του μικρού αριθμού δείγματος εμβολιασμένων παιδιών, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών, όπως η μυορκαρδίτιδα.

H κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι πλέον υπάρχουν μελέτες για τα εμβόλια mRNA σε εγκύους, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια προστατεύουν τις γυναίκες και δεν βλάπτουν το έμβρυο.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 2.070 κρούσματα – 147 διασωληνωμένοι, 5 θάνατοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.