Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε γιατρό για παρακίνηση πολιτών να μην εμβολιαστούν

Την επιβολή κυρώσεων σε γιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, μετά την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε για παρακίνηση πολιτών να μην εμβολιαστούν.

Στον γιατρό, επιβλήθηκε πρόστιμο ποσού 3.000 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και συγκεκριμένα των άρθρων για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μετά τις δηλώσεις του γιατρού η εμβολιαστική κάλυψη της Θεσσαλίας στις 07.06.2021 αλλά και αργότερα ήταν σχετικά χαμηλή.

O Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, υπενθυμίζει προς όλους τους ιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια ορίζει ότι:

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία.

Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και

«Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….».

Επιπρόσθετα, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας υπενθυμίζει ότι, κατά την ιατρική νομοθεσία, αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της πρώτης 15χρονης που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.