Το 4ο κύμα αποσυντονίζει όλη την προσπάθεια 17 μηνών – Σε επιφυλακή το ΕΣΥ

Το 4ο κύμα της επιδημίας κορονοϊού φουσκώνει στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς η ταχεία επικράτηση της Μετάλλαξης Δέλτα, έχει προκαλέσει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι.

Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν τη συνέχιση της αύξησης των κρουσμάτων, κάτι που αποτυπώνουν και οι εβδομαδιαίες μετρήσεις των λυμάτων στις μεγάλες πόλεις. Στο λεκανοπέδιο Αττική το ιικό φορτίο αυξήθηκε πάνω από 200% και η αύξηση αυτή θα αποτυπωθεί στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες.

Συνεδρίαση της Επιτροπής

Και ενώ σήμερα η υποεπιτροπή των Επιδημιολόγων θα συνεδριάσει όπως κάθε Τετάρτη για τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε περιοχής, σε επιφυλακή είναι το υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας για την κατάρτιση σχεδίων έτσι ώστε να αυξηθούν και πάλι τα κρεβάτια COVID στα νοσοκομεία, αλλά και να ενισχυθούν μικρότερα νοσοκομεία που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Σύσκεψη για το ΕΣΥ

Σε σημερινή σύσκεψη στο ΕΚΑΒ με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη θα εκτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες με έμφαση στο λεκανοπέδιο Αττικής, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων.

Σήμερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας περίπου 960 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων περίπου 250 σε ΜΕΘ και από αυτούς οι μισοί είναι διασωληνωμένοι (121 άτομα).

Ασθενείς σε καραντίνα

Στη σύσκεψη θα τεθούν προτάσεις για τη νοσηλεία Ελλήνων και ξένων τουριστών αλλά και για τη διαχείριση των ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας αλλά απομόνωσης σε ξενοδοχεία ή καταλύματα καραντίνας, και όπως είναι γνωστό δεν υπάρχουν εν μέσω θέρους.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Αύξηση πάνω από 200% του ιικού φορτίου στα λύματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: 3.565 κρούσματα – 121 διασωληνωμένοι, 9 θάνατοι

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.