Θεοδωρίδου: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για την έναρξη των εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών

“Ακόμη η Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών. Το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμη οριστεί ημερολογιακά”, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

“Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε από την πλευρά τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει από την Καλαμάτα ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, η καθηγήτρια είπε ότι σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ σε διάστημα 2 μηνών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν 204 έφηβοι, το 70,6% εξ αυτών είχε υποκείμενο νόσημα με κυρίαρχο την παχυσαρκία. «Η παχυσαρκία αναδείχθηκε ανεξάρτητος παράγοντας αυξημένου κινδύνου» ανέφερε.

Το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι οι ανεμβολίαστοι

Η κα. Θεοδωρίδου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιδημία Covid-19 θα γίνει παρελθόν ενώ τόνισε ότι «το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι οι ανεμβολίαστοι».

Η κα. Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση έθιξε και ένα άλλο ζήτημα, που έχουν ξεκινήσει κάποιοι να διακινούν.

“Τέθηκε στην Επιτροπή το ζήτημα αν είναι ηθικά αποδεκτό να χρησιμοποιούνται εμβόλια Covid, στα οποία εμπεριέχονται εμβρυικά κύτταρα. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κανένα εμβόλιο Covid δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές που προήλθαν από εβρυικούς ιστούς που είχαν ληφθεί σε ιατρικά εργαστήρια κατά τη δεκεαετία του 1960. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν από την παρασκευή των εμβολίων”, υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής επανελαβε γι άλλη μία φορά ότι “ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διάρκεια προσπάθεια της τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της κύησης, ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού”.

Τέλος, είπε γι άλλη μία φορά ότι τα εμβόλια δεν είναι πειραματικά, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.