Βασιλακόπουλος: Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών – Δεν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες

Προτροπή να εμβολιαστούν τα παιδιά έναντι του κορονοιού από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς άφοβα τα παιδιά τους, δεν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες, κανένα εμβόλιο δε βγάζει μακροχρόνιες συνέπειες», δήλωσε την Πέμπτη ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.

Στα παιδιά συνήθως ο ιός κάνει μια λοίμωξη που είναι πιο ελαφριά, είπε. Όμως, μέχρι τώρα δυστυχώς έχουμε θρηνήσει τρία ελληνόπουλα και πολλά έχουν ζήσει μια τραυματική εμπειρία, να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ χωρίς τους γονείς τους», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, εξηγώντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

«Η μετάλλαξη Delta είναι δυο φορές πιο μεταδοτική και θα μας φέρει πολλά κρούσματα από το αρχικό στέλεχος. Είναι η μετάλλαξη που προβλέπεται ότι θα επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Όμως, η αύξηση που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες δεν οφείλεται μόνο στο ότι έχει αρχίσει να επικρατεί η Δέλτα, αλλά και στη δική μας συμπεριφορά», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το τέταρτο κύμα δε θα σταματήσει αν δεν εμβολιαστούμε. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα μέτρα έχουν ένα όριο. Δεν μπορώ χωρίς εμβόλιο να αντιμετωπίσω τον κορονοϊό. Ό,τι μέτρα και να πάρουμε, θα υπάρξει διασπορά. Δε γίνεται να ανοίξουμε με ασφάλεια χωρίς να εμβολιαστούμε», εξήγησε.

«Όταν είμαι εμβολιασμένος, η πιθανότητα να νοσήσω είναι τρομερά μικρότερη. Και αν νοσήσω στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων θα νοσήσω πολύ ελαφριά. Δεν έχει καμία σχέση με το να νοσήσω με κορονοϊο και να είμαι ανεμβολίαστος. Το εμβόλιο μας δίνει μια πρωτεΐνη και εμείς φτιάχνουμε αντισώματα εναντίον της. Αν νοσήσω με φυσιολογικό τρόπο δεν εκτίθεμαι μόνο σε αυτή την πρωτεΐνη, αλλά και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορονοϊού», ξεκαθάρισε ο ίδιος, σχολιάζοντας τα περί παρενεργειών των εμβολίων.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για έφηβους που έχουν γεννηθεί έως 15/7/2006

Στο πλευρό της Φοιτητικής Ομάδας iGEM Athens 2020, η CSL Behring Hellas

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.