Β. Κικίλιας: 50.000-200.000 ευρώ το πρόστιμο σε γηροκομεία και δομές αμεα για τους ανεμβολίαστους

Πολύ υψηλά είναι τα πρόστιμα για τους υπεύθυνους των γηροκομείων και τα άλλων προνοιακών δομών που θα απασχολούν εργαζόμενους που δεν θα έχουν εμβολιασθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου 2021.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού ανέφερε ότι χθες ξεπεράσαμε μετά από πολύ καιρό τις 100 εισαγωγές στα νοσοκομεία μας, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

1. Όλου του προσωπικού ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ. Μέχρι τις 16/8 πρέπει να έχει γίνει η πρώτη δόση και η ολοκλήρωση του εμβολιασμού  σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλιώς θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους.

Το πρόστιμο  θα είναι 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ
Στο εξής κάθε νεοεισερχόμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.
2. Όλου του προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας.
Δίνεται χρονικό περιθώριο ως την 1/9 για την πρώτη δόση και η ολοκλήρωση πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θα υπάρξει, είπε ο κ. Κικίλιας, νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.