Κικίλιας και Τσιόδρας σήμερα στην Ιεραρχία

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η κυβέρνηση την καλεί σε κοινή συστράτευση για την αύξηση του εμβολιασμού των πολιτών έναντι της COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας θα παραστούν στη συνεδρίαση προκειμένου να αναλύσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, τον κίνδυνο από τη μετάλλαξη δέλτα αλλά και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών.

Το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, “ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα”.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχει αναφερθεί στην “απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.