Ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν rapid test

Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργηθεί και σήμερα στο μετρό του Συντάγματος – κυρίως από νέους – για τη διενέργεια δωρεάν rapid test για τον SARS-CoV-2 από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στους πολίτες που προσέρχονται στα σημεία δωρεάν ελέγχου σε όλη τη χώρα προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test και να τους χορηγηθεί και η αντίστοιχη βεβαίωση.

Πολίτες περιμένουν στην ουρά για να πραγματοποιήσουν rapid- test στο σταθμό του μετρό Συντάγματος. Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προς τα νησιά θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης ή θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε test PCR (εντός 72 ωρών) ή σε τεστ rapid (εντός 48 ωρών) , πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στα σημεία όπου διενεργούντα οι δωρεάν έλεγχοι.

Αφότου έχουν περάσει κάποιες ώρες από την διενέργεια του ελέγχου οι πολίτες που εντοπίζονται αρνητικοί λαμβάνουν μήνυμα από τον ΕΟΔΥ με το αποτέλεσμα, ενώ μπορούν να «κατεβάσουν» την βεβαίωση του αρνητικού τους ελέγχου από τον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19.

Σε περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί στον έλεγχο ειδοποιούνται άμεσα την ίδια μέρα (συνήθως εντός μισής ώρας) από τον ΕΟΔΥ.

Δείτε εδώ που γίνονται σήμερα δωρεάν έλεγχοι για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.