AstraZeneca : Προστασία κατά 94% από θάνατο στους άνω των 65 ετών

Προστασία κατά 94% από θάνατο, στους άνω των 65 ετών, προσφέρουν οι δυο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Αυτό ανακοίνωσε ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (Public Health England/PHE) σε εβδομαδιαία αναφορά παρακολούθησης δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες.

Η πλειονότητα των δεδομένων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  προέρχεται από μια περίοδο κατά την οποία η παραλλαγή ‘Αλφα, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Αγγλία, ήταν ακόμη κυρίαρχη και δεν παρείχε ειδική εκτίμηση της προστασίας από τον θάνατο που προσφέρει το εμβόλιο κατά της πιο διαδεδομένης σήμερα παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία.

Αποτελεσματικότητα μίας δόσης

Η PHE δήλωσε επίσης ότι για τα άτομα κάτω των 40 ετών, προκαταρκτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μια δόση του εμβολίου Pfizer είναι αποτελεσματική κατά 61% έναντι της συμπτωματικής νόσου και μια δόση του εμβολίου Moderna είναι αποτελεσματική κατά 72%.

“Αυτά τα δεδομένα μας ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη ότι τα εμβόλια παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας από την COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες”, δήλωσε ο Τζέιμι Λόπες Μπέρναλ, επιδημιολόγος σύμβουλος στη PHE.

Διαβάστε επίσης 

Mix and match εμβόλια: Η 1η δόση με AstraZeneca και η 2η δόση με Pfizer/BioNTech

ΕΜΑ: Τα εμβόλια προστατεύουν από τα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ

Αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων Δέλτα και Κάππα, τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer/BioNTech

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.