Δείτε την τροπολογία για τη διάθεση self test από τα super market και για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς

Το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού από ιδιώτες γιατρούς για πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι ιδιώτες γιατροί που θα αναλάβουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εν λόγω εμβολιασμών θα μπορούν να τους διενεργούν είτε κατ’ οίκον είτε στο ιατρείο τους , ενώ τις απομακρυσμένες περιοχές θα τις αναλάβει το δημόσιο.

Οι γιατροί θα αποζημιώνονται με 20 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε σπίτι και με 3 ευρώ για κάθε εμβολαισμό στο ιατρείο τους.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τη διάθεση των self test και εκτός φαρμακείων έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητά διάθεσής τους από επιχειρήσεις εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών που λειτουργούν νόμιμα ως super market ή παντοπωλεία.

Επίσης, προβλέπεται με την ίδια τροπολογία η ανάθεση σε ταξιδιωτικά πρακτορεία για μετακινούμενο προσωπικό σε εμβολιαστικά κέντρα “υψηλής δυναμικότητας”.

Διαβάστε την τροπολογία

τροπολογία για self test και κατ’οίκον εμβολιασμούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.