Θεοδωρίδου: Θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα μέχρι το τέλος καλοκαιριού

Θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα μέχρι το τέλος καλοκαιριού, όπως εκτίμησε, η καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Έκανε εκτενή αναφορά στην ιδιαίτερα μεταδοτική, μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει προκαλέσει συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκανε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την εμβολιαστική κάλυψη, η Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως ο κορονοϊός «τρέχει» γρηγορότερα από εμάς, μεταφέροντας τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Διπλάσια μεταδοτικότητα από τη βρετανική

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί ως σήμερα 29 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, ενώ παγκοσμίως θα επικρατήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η ίδια επισήμανε ότι εντός θέρους το «90% των νέων λοιμώξεων θα είναι η παραλλαγή Δέλτα», σημειώνοντας ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητα, «50% μεγαλύτερη από το βρετανικό στέλεχος».

«Καμπανάκι» για ανεμβολίαστους και παιδιά

«Το χαρακτηριστικό του ιού με την μετάλλαξη Δέλτα είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και συγκεκριμένα είναι έως 70% πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα», είπε και τόνισε πως θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους, ανοσοκατεσταλμένους και τα παιδιά.

Στη συνέχεια η κα. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις με τα εμβόλια των Pfizer/BioNtech και της Astrazeneca προστατεύουν κατά της σοβαρής νόσησης κατά 96% για το πρώτο και κατά 92% για το δεύτερο, αναφορικά πάντα με την μετάλλαξη Δέλτα.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά ο κατ’ οίκον εμβολιασμός- Ποιους αφορά

Κάρτα αξίας 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου

Freedom Pass- Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας και πως την αποκτάτε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.