Στις 12 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων

Ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και τις διευκολύνσεις – προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών θα κάνει στις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο έλεγχος για το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής.

Ωστόσο προτεραιτότητα για την κυβέρνηση δεν είναι τόσο οι διευκολύνσεις των εμβολιασμένων όσο η αύξηση των εμβολιασμών προκειμένου να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, με ποσοστό εμβολιασμών 75%/

Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης και οι διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμένους προκειμένου να μπορούν να επανέλθουν σε μία κανονικότητα, θα είναι κίνητρο για όσους δεν έχουν εμβολιστεί.

Βασικός άξονας παραμένει πάντως η συνέχιση της εκστρατείας πειθούς όσων έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν αλλά δεν το έχουν κάνει, με ταυτόχρονη όμως προβολή και του αυξημένου κινδύνου για τους μη εμβολιασμένους λόγω της νέας μετάλλαξης.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό και η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες: «Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας είναι ασφαλείς. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Και είναι πολύ πιθανό η διασπορά της πανδημίας πια -και της συγκεκριμένης μετάλλαξης- να αφορά μόνο ανεμβολίαστους πληθυσμούς”.

Διαβάστε επίσης

Απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος – Εν αναμονή ανακοινώσεων για τα “προνόμια” των εμβολιασμένων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.