Εντός της εβδομάδας συνεδριάζει η Επιτροπή για τις μάσκες

Με την πτωτική πορεία των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα και τους εμβολιασμούς να προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς, αναλογικά πάντα με τις παραδόσεις των εταιρειών, οι ειδικοί εκτιμούν, πως σε συντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να τεθεί στην συνεδρίασή της ολομέλειας της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 23 Ιουνίου και στην ατζέντα είναι και η εισήγηση για το πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και υπό ποιες  προϋποθέσεις.

Πρόθεση επιτροπής 

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, η πρόταση που κερδίζει έδαφος, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, είναι η κατάργησης της χρήσης της μάσκας να αφορά όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα αν θα είναι ή όχι εμβολιασμένοι.

Με αρκέτα ωστόσο μέλη της επιτροπής να συστήνουν την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Οδηγός πάντως της εισηγησης θα αποτελέσει και η αξιολόγηση παρόμοιων αποφάσεων που έχουν λάβει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πελώνη: Ελπίζουμε να βγάλουμε σύντομα τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείσα για το πόσο σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κα Πελώνη απάντησε: «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.